Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 11 oz dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 6 oz yellow onions, cut into wedges
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tip)
- 1 tsp salt
- 11 oz vegetable oil, for shallow frying
Vegetables
- 7 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
-
11
oz red cabbage, cored, in pieces (2 in.)
lub 11 oz white cabbage, cored, in pieces (2 in.) - 14 oz water
- 11 oz sweet potatoes, diced (½ in.)
- 11 oz broccoli florets
Dressing and Assembly
- 7 oz plain yogurt
- 2 tsp honey
- 4 tsp lemon juice
- ⅛ tsp salt
- 1 pinch white pepper
- 5 fresh chives, cut into pieces
- 4 oz baby spinach
-
fresh cilantro leaves, to garnish
lub fresh parsley leaves, to garnish - 2 tbsp pomegranate arils/seeds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 833 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45 min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45 min
Mediterranean Farro Salad
1 godz. 35 min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Southwest Quinoa
40 min
Gochujang Ramen Noodles
30 min