
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 230 g mąki pszennej
- 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 120 g wody
- ¼ łyżeczki soli
Dodatki
- 400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych wzdłuż w 2 mm plastry
- 100 g sera feta pokruszonego
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 687.2 kcal / 2875.2 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 753.9 mg