Podpłomyk ze szparagami i orzechami
TM6 TM5

Podpłomyk ze szparagami i orzechami

4.6 ( 253 oceny )

Składniki

Ciasto

  • 230 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 120 g wody
  • ¼ łyżeczki soli

Dodatki

  • 400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych wzdłuż w 2 mm plastry
  • 100 g sera feta pokruszonego
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
687.2 kcal / 2875.2 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
44.6 g
Węglowodany
56.7 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
753.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy