
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej230 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
wody120 g
-
soli¼ łyżeczki
Dodatki
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych wzdłuż w 2 mm plastry400 g
-
sera feta pokruszonego100 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek60 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
687.2 kcal /
2875.2 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
44.6 g
Węglowodany
56.7 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
753.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska