Podpłomyk ze szparagami i orzechami

Podpłomyk ze szparagami i orzechami

4.6 310 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

Ciasto
  • 230 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 120 g wody
  • ¼ łyżeczki soli
Dodatki
  • 400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych wzdłuż w 2 mm plastry
  • 100 g sera feta pokruszonego
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 753.9 mg
Białko 18 g
Kalorie 2875.2 kJ / 687.2 kcal
Tłuszcz 44.6 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 56.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...