Podpłomyk ze szparagami i orzechami

Podpłomyk ze szparagami i orzechami

4.6 260 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    230 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • wody
    120 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
Dodatki
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych wzdłuż w 2 mm plastry
    400 g
  • sera feta pokruszonego
    100 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    60 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 687.2 kcal / 2875.2 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 44.6 g
Węglowodany 56.7 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 753.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...