Kanapki z gofrów szpinakowych

Kanapki z gofrów szpinakowych

4.1 152 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
10 sztuk

Składniki

Gofry szpinakowe
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 5 g liści bazylii, świeżych
  • 120 g wody
  • 2 jajka
  • 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
Dodatki
  • 150 g twarogu koziego podzielonego na kawałki
    150 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 - 2 pomidory pokrojone w plastry
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
  • 4 - 5 plastrów szynki parmeńskiej (ok. 50 g), przekrojonych na pół
    4 - 5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej, (ok. 50 g), przekrojonych na pół
  • 3 - 4 łyżek rzeżuchy
    3 - 4 łyżek kiełków, dowolnych
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
    3 łyżki migdałów, w słupkach
  • krem balsamiczny do skropienia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 606.9 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1091.3 kJ / 260.8 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 13.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...