
Urządzenia i Akcesoria
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
Gotowanie ryżu i łososia
-
ryżu do sushi500 g
-
wody1300 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry450 g
-
octu ryżowego4 łyżki
-
cukru2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
Sos teriyaki i szarpany łosoś
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 - 20 g
-
sosu sojowego150 g
-
mirinu100 g
-
cukru80 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
Składanie onigirazu
-
wodorostów nori8
-
majonez ilość do posmarowania ryżu
-
liście szpinaku baby, świeże ilość do nadziania onigirazu (ok. 50 g)
-
awokado dojrzałe, pokrojone w 2-3 mm plastry, ilość do nadziania onigirazu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
477 kcal /
1995 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
73 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska