Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin

Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin

4.7 230 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk

Składniki

Kokosowe bułeczki bao
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do natłuszczenia
  • 400 g wody
Indyk
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 25 g oleju
  • 500 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (6 x 1 cm)
  • 75 - 100 g sosu sojowego
  • 100 g mleczka kokosowego
  • 50 g masła orzechowego
  • 20 g octu ryżowego
    20 g octu jabłkowego
  • 20 g miodu
  • ½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
    ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ogórek nieobrany, pokrojony w plastry, do dekoracji
  • ziarna sezamu, białego do dekoracji
  • szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 360.1 kcal / 1507.7 kJ
Białko 16.4 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 37.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 827.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...