
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
Kokosowe bułeczki bao
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g mleczka kokosowego
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
-
olej do natłuszczenia
-
400 g wody
Indyk
-
3 ząbki czosnku
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g cebuli pokrojonej w piórka
-
25 g oleju
-
500 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (6 x 1 cm)
-
75 - 100 g sosu sojowego
-
100 g mleczka kokosowego
-
50 g masła orzechowego
-
20 g octu ryżowego
-
20 g miodu
-
½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
ogórek nieobrany, pokrojony w plastry, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
-
szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
360.1 kcal /
1507.7 kJ
Białko
16.4 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
37.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
827.8 mg