Urządzenia i Akcesoria
Słodki sos mango z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
650 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
1 - 1 ½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g oleju
-
450 - 500 g mango, bardzo dojrzałego pokrojonego na kawałki (2 szt.)
-
50 g cukru
-
10 g octu 10%
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
-
5 g skrobi kukurydzianej5 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
180.6 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
478.9 kJ /
114.5 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Chutney z mango
40 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Pesto pistacjowe
10 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Sos teriyaki
15 min
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
30 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min