Urządzenia i Akcesoria
Słodki sos mango z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
650 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
1 - 1 ½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g oleju
-
450 - 500 g mango, bardzo dojrzałego pokrojonego na kawałki (2 szt.)
-
50 g cukru
-
10 g octu 10%
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
-
5 g skrobi kukurydzianej5 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
180.6 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
478.9 kJ /
114.5 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pesto pistacjowe
10 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Guacamole
15 min
Tajska czerwona pasta curry
30 min
Salsa pico de gallo
5 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Klasyczne chlebki naan
1 godz. 30 min