Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g białej fasoli, z puszki, odsączonej (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki majeranku, suszonego
- 1 szczypta chili, mielonego
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego (ok. 70 g)
- 1 ogórek kiszony (ok. 60 g), pokrojony w plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1736.5 kJ / 415 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 60.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 1084.5 mg
Alternatywne przepisy
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Kanapki z pastą z tofu
5 Min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 Min
Bananowo-truskawkowa owsianka z migdałami
15min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min