Piknikowe wegetariańskie empanadas

Piknikowe wegetariańskie empanadas

4.6 140 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk

Składniki

Farsz
  • 300 - 350 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli
  • 150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    80 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 150 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka, rozmiar L (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
  • 120 g wody
  • 1 łyżeczka octu (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 165 kcal / 689 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 164 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...