Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 80 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 65 g zimnej wody
- ½ łyżeczki soli
- 200 - 220 g sera brie, pokrojonego w plastry
- 2 gruszki, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
(opcjonalnie)
lub 2 - 3 szczypty tymianku, suszonego (opcjonalnie) - pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2317.5 kJ / 553.9 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 625.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Quiche ze szparagami
1h 15min
Galette z krojonymi jabłkami (TM5)
1h 20min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1h 20min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2u. 20min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1h
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3u. 35min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2h 30min
Tarta ratatouille (TM6)
1h 30min
Tarta z brokułem i łososiem
1h 35min
Baskijski sernik pistacjowy
9 Std.
Sernik baskijski
3u. 15min