
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z gruszkami i serem brie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
zimnej wody65 g
-
soli½ łyżeczki
-
sera brie pokrojonego w plastry200 - 220 g
-
gruszki twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół2
-
tymianku, świeżego (opcjonalnie) tylko liście2 - 3 gałązki
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
553.9 kcal /
2317.5 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
31.4 g
Węglowodany
52.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
19.5 g
Sód
625.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Tarta ratatouille (TM6)
1 godz. 30 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Tarta ratatouille (TM5)
1 godz. 30 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min