Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
60 g kaszy jaglanej
-
90 - 110 g cukru
-
125 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 jajko
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
130 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy śmietankowy, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
213.7 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
1555.6 kJ /
371.8 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
32.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe babeczki duszki
1 Std. 30 Min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 Std. 45 Min
Halloweenowe serniczki z pajęczą siecią
6 Std. 10 Min
Herbatniki Domino
2 Std. 20 Min
Babeczki brownie z dynią
1 Std. 30 Min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 Std.
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 Min
Migdałowe brownie z buraka
1 Std. 55 Min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 Min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 Min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 Std. 35 Min