Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
TM6 TM5

Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym

4.4 (35 ocen)

Składniki

  • 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 60 g kaszy jaglanej
  • 90 - 110 g cukru
  • 125 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 jajko
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 130 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy śmietankowy, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1555.6 kJ / 371.8 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
32.7 g
Tłuszcz
25.5 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Błonnik
3.2 g
Sód
213.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy