Gruszki pod kruszonką
TM5 TM6

Gruszki pod kruszonką

4.5 (4 oceny)

Składniki

  • 200 g gruszki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3-4 cm cm kawałki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g migdałów, w płatkach
  • 35 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    lub 20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 15 g masła, zimnego
  • ½ opakowania jogurtu typu islandzkiego, skyru (ok. 75 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2181.9 kJ / 521.5 kcal
Białko
14.8 g
Węglowodany
67.5 g
Tłuszcz
23.3 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Błonnik
9.2 g
Sód
35 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy