Urządzenia i Akcesoria
Rose Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
530 g
Składniki
-
dried chillies mixed (see Tips)80 g
-
boiling water to soak500 g
-
coriander seeds2 tbsp
-
cumin seeds2 tsp
-
caraway seeds1 tsp
-
ground paprika2 tsp
-
garlic cloves5
-
olive oil100 g
-
tomato paste20 g
-
fresh tomatoes diced180 g
-
rose petals dried1 tbsp
-
sugar2 tsp
-
sea salt1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice60 g
-
apple cider vinegar60 g
-
rose water10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 530 g
Sód
1991.8 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
5529 kJ /
1321.5 kcal
Tłuszcz
117.1 g
Błonnik
31.8 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
80.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, TM5, Adam Liaw)
Keine Bewertungen
Thai red chicken curry and rice
40 Min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, using modes)
20 Min
Seitan
40 Min
Rustic homemade tofu
24 Std. 30 Min
Smoked salmon terrine
24 Std. 25 Min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 Min
Paloma
5 Min
Harissa yoghurt dressing
5 Min
Tandoori paneer pizza
1 Std. 30 Min
Celery leaf gremolata
5 Min
Rum and raisin ice cream
24 Std. 10 Min