![Rose Harissa Rose Harissa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64b7908894e74daaddf1007b4245afc9/Derivates/1682fe6e377ca065aca9de23d1e9d13976f692cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g dried chillies, mixed (see Tips)
- 500 g boiling water, to soak
- 2 tbsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp caraway seeds
- 2 tsp ground paprika
- 5 garlic cloves
- 100 g olive oil
- 20 g tomato paste
- 180 g fresh tomatoes, diced
- 1 tbsp rose petals, dried
- 2 tsp sugar
- 1 tsp sea salt
- 60 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g apple cider vinegar
- 10 g rose water
- Wartości odżywcze
- na 530 g
- Kalorie
- 5529 kJ / 1321.5 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 80.4 g
- Tłuszcz
- 117.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 31.8 g
- Sód
- 1991.8 mg
Alternatywne przepisy
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Lime glaze
40 Min
Beef stock paste
3h
Vegetable Salt
5 Min
Whey bread with soft cheese (TM6)
13 Std. 15 Min
Vegetable trimming stock
2h
Jalapeño honey butter
15 Min
Hoi sin sauce
15 Min
Sage and black garlic butter
10 Min
Celery salt
20 Min
Minced Meat
35 Min
Tomato paste
2h 20min