Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soufflés
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 10 g panko breadcrumbs
- 15 g hazelnuts, without skin, toasted
- 60 g unsalted butter
- 90 g plain flour
- 340 g milk
- 4 eggs, room temperature and separated
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g wholegrain mustard
- 20 g Worcestershire sauce (see Tips)
- 50 g goats cheese
- 1 pinch grated nutmeg
- salt, to taste
- freshly ground pepper, to taste
Asparagus sauce
- 30 g unsalted butter
- 1 eschalot, cut into pieces
- 80 g leek, cut into pieces
- 250 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 bunches asparagus stalks only, trimmed and cut into pieces
- iced water, for cooling
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g fresh baby spinach (see Tips)
- hazelnuts, without skin, toasted and roughly chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2110.4 kJ / 502.5 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 40.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 560.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoked trout pâté
3h 15min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2h
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Café de Paris butter
25 Min
Pea and mint soup
20 Min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min
Scallops with pea purée
25 Min
Gougères
55 min
Traditional crème brûlée
25h
Christmas tiramisu
24hod. 20min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min