Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 2 titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 600 g pouring (whipping) cream
- 30 g caster sugar
- 2 orange peel strips (4 cm), peel only, no white pith
- ½ cinnamon quill
- 5 juniper berries, lightly crushed
Orange gin jelly
- 2 titanium strength gelatine leaves
- cold water, for soaking
- 40 g caster sugar
- 80 g gin of choice (see Tips)
- 200 g orange juice, freshly squeezed (approx. 2 oranges)
- 2 orange peel strips (4 cm) peel only, no white pith
- ½ cinnamon quill
- 4 juniper berries, lightly crushed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 404.8 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 25.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Smoked salmon mousse
5 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Eggs with herb sauce and Easter cookies
50min
Sabayon
15min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Pineapple curd (TM6)
20min
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.
Traditional crème brûlée
25 Std.
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min