![Colcannon Colcannon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5534EBA6-E29F-411E-9AF1-9D733E0A99BF/Derivates/0CA7DBCC-602F-4009-AAB5-7EA0FB49CF4B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 932.1 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower gratin
1j
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Eggplant rotolo
1 godz. 40 min
Caramelised onion jam gravy
2h 5min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1j
Fish pie with mashed potato topping
2 Std.
Mint sauce
5 menit
Mushroom sauce
20min
Mushroom bolognaise
45min
Lamb Moussaka
1 Std. 30 Min