Colcannon

Colcannon

4.6 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    1000 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • potatoes cut into pieces (2 cm - see Tips)
    500 g
  • Savoy cabbage finely shredded
    250 g
  • fennel seeds (optional)
    1 tsp
  • leek white part only, cut into thin slices (3 mm)
    1
  • milk
    80 g
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • salted butter
    30 g
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • sour cream to serve
  • fresh chives finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 250.5 kcal / 1052.1 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 20.1 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 932.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...