Wersje kompatybilne
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced cauliflower
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp fennel seeds
- ¾ tsp paprika
- ½ tsp chilli powder, to taste
- ground black pepper, to taste
- 750 g cauliflower, cut into florets
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to taste
Whipped feta
- 75 g feta cheese
- 100 g ricotta
- 2 tsp extra virgin olive oil
- fresh flat-leaf parsley, chopped, to serve
- 3 tbsp toasted pine nuts
- cayenne pepper, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 333.3 kJ / 79.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 86.9 mg
Alternatywne przepisy
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Raspberry crumble bars
40min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 godz.
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40min
Raw crunch salad (Noni Jenkins)
10min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 godz.
Freeform basic bread
1h 35min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35min
Herby potato salad with crisp topping
50min