![Rhubarb and ginger gin fizz Rhubarb and ginger gin fizz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2ac4f166-40da-4595-8933-35abc63cde14/Derivates/367a2506-c27a-45d5-8ab8-7ce99912d5c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhubarb and ginger infused gin
- 200 g rhubarb (approx. 2-3 stalks), trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
- 10 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 700 g gin of choice (see Tips)
Rhubarb and ginger gin fizz
- 150 g frozen strawberries
- 250 g ginger beer (cold)
- ice, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 glass
- Kalorie
- 351.5 kJ / 83.7 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 12.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Summer daze
10 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24h 30min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 Min
Mussels with Leek and Coconut Sauce (TM6)
Brak ocen
Salsa verde
5 Min
Rhubarb crumble
45 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 Min
Aperol spritz sorbet
8h 20min
Gin and tonic sorbet with cucumber
12 Std.
Chai-spiced nut butter
15 Min
Lemon and ginger Prosecco cocktail
45 Min
Mango daiquiri
5 Min