Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dill oil
- 12 sprigs fresh dill, leaves only (approx. 60 g)
- 200 g grapeseed oil
Soup
- 2 eschalots
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 120 g cos lettuce, cut into pieces
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 50 g unsalted butter
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 600 g frozen peas
- 60 g olive oil
Scallops
- 1 tbsp olive oil
- 24 scallops, roe removed
- salt, to season
- fresh ground black pepper, to season
- 3 sprigs fresh dill, for garnishing, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1310.5 kJ / 312 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 220 mg
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40min
Thai green broccoli and spinach soup
25min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 godz. 30 min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1h 10min
Sunny gazpacho
25min
Broccoli almond soup
30 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Zucchini soup
25min
Broccoli soup with sage oil
30 min