![Pea and lettuce soup with scallops Pea and lettuce soup with scallops](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CBB36108-13C5-49CC-9C1E-33226C75EBE5/Derivates/728F50E3-73CD-437B-8728-C691EEBFEB65.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dill oil
- 12 sprigs fresh dill, leaves only (approx. 60 g)
- 200 g grapeseed oil
Soup
- 2 eschalots
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 120 g cos lettuce, cut into pieces
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 50 g unsalted butter
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 600 g frozen peas
- 60 g olive oil
Scallops
- 1 tbsp olive oil
- 24 scallops, roe removed
- salt, to season
- fresh ground black pepper, to season
- 3 sprigs fresh dill, for garnishing, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1310.5 kJ / 312 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 220 mg
Alternatywne przepisy
Spicy cauliflower soup
20 Min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 godz. 10 min
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50 min
Beetroot soup with herb dumplings
1 godz. 10 min
Whole cauliflower with pea purée
40 Min
Curried carrot and ginger soup
40 Min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50 min
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Ratatouille
40 Min
Zucchini soup
25 Min