Makaron z warzywami w sosie orzechowym

Makaron z warzywami w sosie orzechowym

4.1 453 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 1400 g wody
  • 250 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
  • 70 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
  • 70 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
    70 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • 70 g różyczek brokułu małych
  • 10 g oleju
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 160 - 200 g masła orzechowego
  • 15 g sosu sojowego
  • 20 g oleju sezamowego
    20 g oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 616.3 kcal / 2578.5 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 62.1 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 1051 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...