Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1400 g wody
-
250 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
-
70 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
70 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego70 g groszek cukrowy, mrożony
-
70 g różyczek brokułu małych
-
10 g oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
160 - 200 g masła orzechowego
-
15 g sosu sojowego
-
20 g oleju kokosowego20 g oleju sezamowego
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
2 łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1051 mg
Białko
20.9 g
Kalorie
2578.5 kJ /
616.3 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min