Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1400 g wody
-
250 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
-
70 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
70 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego70 g groszek cukrowy, mrożony
-
70 g różyczek brokułu małych
-
10 g oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
160 - 200 g masła orzechowego
-
15 g sosu sojowego
-
20 g oleju kokosowego20 g oleju sezamowego
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
2 łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1051 mg
Białko
20.9 g
Kalorie
2578.5 kJ /
616.3 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min