Urządzenia i Akcesoria
Risotto z dynią i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
20 g sera grana padano20 g sera parmezan
-
100 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki100 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
-
20 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
70 g ryżu do risotto np. arborio
-
25 g białego wina, wytrawnego
-
250 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
471 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2097.7 kJ /
501.4 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
71.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawne placki dyniowe
40 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 h
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 h
Risotto z dynią i serem
50 min
Lasagne dyniowa
1 h 45 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min