Urządzenia i Akcesoria
Risotto z dynią i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
20 g sera grana padano20 g sera parmezan
-
100 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki100 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
-
20 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
70 g ryżu do risotto np. arborio
-
25 g białego wina, wytrawnego
-
250 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
471 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2097.7 kJ /
501.4 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
71.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Risotto z dynią i serem
50 min