Risotto z dynią i szpinakiem
TM5 TM6

Risotto z dynią i szpinakiem

4.3 (22 oceny)

Składniki

  • 20 g sera parmezan
    lub 20 g sera grana padano
  • 100 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej na kawałki
    lub 100 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 20 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 70 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 25 g białego wina, wytrawnego
  • 250 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 40 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2097.7 kJ / 501.4 kcal
Białko
14.2 g
Węglowodany
71.6 g
Tłuszcz
15.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
2.8 g
Sód
471 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy