
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z dynią i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
sera parmezan20 g
-
dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli20 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
ryżu do risotto np. arborio70 g
-
białego wina, wytrawnego25 g
-
wody250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych40 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
501.4 kcal /
2097.7 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
71.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
471 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 godz. 20 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min