Pieczone wegetariańskie enchilady
TM6

Pieczone wegetariańskie enchilady

4.6 (212 ocen)

Składniki

  • 200 g sera żółtego, np. goudy, cheddara, pokrojonego na kawałki
  • 170 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej (patrz wskazówka)
  • 100 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej (patrz wskazówka)
  • 300 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 15 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 120 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 2 łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 tortilli pszennych (patrz wskazówka)
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
  • liście kolendry, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3302.9 kJ / 789.4 kcal
Białko
26.9 g
Węglowodany
75.4 g
Tłuszcz
44.3 g
Tłuszcz nasycony
20.2 g
Błonnik
8.6 g
Sód
2352.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy