
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
tofu, średnio twardego pokrojonego na 1-2 cm kawałki150 g
-
oleju sezamowego, prażonego2 łyżki
-
sosu sojowego tamari (patrz wskazówka)2 łyżki
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego plus 1 łyżka20 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego plus 1 łyżeczka10 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
ząbek czosnku1
-
octu ryżowego20 g
-
sosu sojowego25 g
-
sałaty lodowej100 g
-
ogórka200 g
-
marchewki50 g
-
azjatyckiego cienkiego makaronu np. ryżowego, z tapioki100 g
-
woda do namoczenia makaronu
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422.8 kcal /
1769 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
62.3 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1171.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Tofucznica
30 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min