
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
150 g tofu, średnio twardego pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
2 łyżki oleju sezamowego, prażonego
-
2 łyżki sosu sojowego tamari (patrz wskazówka)
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego plus 1 łyżka
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego plus 1 łyżeczka
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g octu ryżowego
-
25 g sosu sojowego
-
100 g sałaty lodowej
-
200 g ogórka
-
50 g marchewki
-
100 g azjatyckiego cienkiego makaronu np. ryżowego, z tapioki
-
woda do namoczenia makaronu
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422.8 kcal /
1769 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
62.3 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1171.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska