Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią

Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią

4.3 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 60 g tofu, wędzonego pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
  • 120 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g cebuli
  • 10 g orzechów, mieszanych np. laskowych, nerkowca, macadamia lub orzeszków piniowych
  • 10 g oleju
  • 1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
  • 5 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    5 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 130 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
  • 40 g makaronu, suchego z roślin strączkowych, np. z soczewicy
  • 1 szczypta chili, mielonego (opcjonalnie)
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 374.7 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 1729 kJ / 413.2 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...