Urządzenia i Akcesoria
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
60 g tofu, wędzonego pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
120 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
20 g cebuli
-
10 g orzechów, mieszanych np. laskowych, nerkowca, macadamia lub orzeszków piniowych
-
10 g oleju
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
5 g ksylitolu, (patrz wskazówka)5 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
130 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
-
40 g makaronu, suchego z roślin strączkowych, np. z soczewicy
-
1 szczypta chili, mielonego (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka sosu sojowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
374.7 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
1729 kJ /
413.2 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
49.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min