Pęczotto z bobem i cukinią
TM6 TM5

Pęczotto z bobem i cukinią

4.3 (70 ocen)

Składniki

  • 250 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 400 g wody
  • 70 g bobu, świeżego
    lub 70 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 65 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 200 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1860.2 kJ / 444.6 kcal
Białko
16.7 g
Węglowodany
73.3 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
20 g
Sód
387.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy