Urządzenia i Akcesoria
Pęczotto z bobem i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
250 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
400 g wody
-
70 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego70 g bobu, świeżego
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
65 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
200 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
387.8 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
1860.2 kJ /
444.6 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
20 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
73.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min