Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 400 g wody
-
70
g bobu, świeżego
lub 70 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oliwy z oliwek
- 65 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 200 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 2 szczypty soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1860.2 kJ / 444.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 387.8 mg
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min