Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
Wegański „parmezan”
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
50 g orzechów nerkowca
-
1 łyżka płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
Pełnoziarniste spaghetti z pesto z awokado
-
350 - 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti pełnoziarnistego
-
woda ilość do gotowania makaronu
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
320 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
30 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
-
100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
607.5 mg
Białko
21.3 g
Kalorie
3043 kJ /
727.3 kcal
Tłuszcz
33.2 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
91.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 Min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 Min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 Min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35 Min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 Min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 Min
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 Min
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 Min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 Std.
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 Min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 Min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 Min