
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
400 g młodych marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
-
1550 g wody
-
30 g oleju
-
250 g ryżu jaśminowego
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
150 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
100 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
10 g cukru
-
30 g sosu sojowego
-
10 g oleju sezamowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 0,5 cm)
-
50 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g orzechów nerkowca prażonych, solonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
755.2 kcal /
3159.9 kJ
Białko
20.5 g
Tłuszcz
38.9 g
Węglowodany
88.1 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
762.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
1 godz.
Wiosenne curry warzywne z cytrynowym ryżem
40 min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 godz.
Wegańskie curry z cytrynowym ryżem
40 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min