Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem

Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem

4.2 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja

Składniki

  • ryżu brązowego
    50 g
  • wody
    1200 g
  • oleju
    20 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • kalafiora podzielonego na małe różyczki (3-4 cm)
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • liści szpinaku, świeżych
    100 g
    100 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • pomidora (1 szt.), pokrojonego na kawałki
    130 g
    130 g pomidorów, z puszki
  • przyprawy garam masala
    ¼ łyżeczki
    ¼ łyżeczki curry, mielonego
  • kminu rzymskiego, mielonego
    2 szczypty
  • kolendry, mielonej
    2 szczypty
  • pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 473.7 kcal / 1982.1 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1946.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...