
Urządzenia i Akcesoria
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja
Składniki
-
ryżu brązowego50 g
-
wody1200 g
-
oleju20 g
-
soli¾ łyżeczki
-
kalafiora podzielonego na małe różyczki (3-4 cm)200 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
pomidora (1 szt.), pokrojonego na kawałki130 g
-
przyprawy garam masala¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego2 szczypty
-
kolendry, mielonej2 szczypty
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
473.7 kcal /
1982.1 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
22.9 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
11.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1946.3 mg