Urządzenia i Akcesoria
Purée z warzyw korzeniowych
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.8 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
811.7 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
34.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze pasternaku (200-500 g)
20 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min