Purée z warzyw korzeniowych
TM6 TM5

Purée z warzyw korzeniowych

4.7 (51 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 500 g batatów, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
811.7 kJ / 194 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
34.5 g
Tłuszcz
5.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
5.3 g
Sód
464.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy