Urządzenia i Akcesoria
Purée z warzyw korzeniowych
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.8 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
811.7 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
34.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20 min
Gotowanie na parze korzenia selera (500-800 g)
30 min
Pisco sour
10 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min