Purée z warzyw korzeniowych

Purée z warzyw korzeniowych

4.7 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 464.8 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 811.7 kJ / 194 kcal
Tłuszcz 5.2 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...