Urządzenia i Akcesoria
Purée z warzyw korzeniowych
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.8 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
811.7 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
34.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15 min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze rabarbaru (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15 min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 min
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20 min
Purée z kalafiora i ziemniaka (od 7. miesiąca życia)
35 min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 min
Purée warzywne
45 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min