Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)

Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.5 133 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 1200 g wody
  • 700 g marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
  • 700 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
  • 400 g cukinii pokrojonej w 3 mm plastry
  • 15 g rozmarynu, świeżego tylko liście
    ¾ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 3 - 3 ½ łyżeczki soli
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g pomidorów, z puszki
    400 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 20 liści bazylii, świeżej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2440 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1300 kJ / 310.7 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...