
Wersje kompatybilne
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 700 g marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
- 700 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
- 400 g cukinii pokrojonej w 3 mm plastry
-
15
g rozmarynu, świeżego tylko liście
lub ¾ łyżeczki rozmarynu, suszonego - 20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 3 - 3 ½ łyżeczki soli
- 80 g oliwy z oliwek
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
400
g pomidorów, z puszki
lub 400 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki - 20 liści bazylii, świeżej
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 310.7 kcal / 1300 kJ
- Białko
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Sód
- 2440 mg