Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)

Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)

4.3 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm
    600 g
  • cebuli przekrojonej pionowo na pół
    200 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
    550 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • liści kolendry, świeżych
    5 g
  • liści tymianku, świeżych
    1 łyżka
  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352 kcal / 1475 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 669 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...