
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm600 g
-
cebuli przekrojonej pionowo na pół200 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków550 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
liści kolendry, świeżych5 g
-
liści tymianku, świeżych1 łyżka
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
oliwy z oliwek60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1475 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
669 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 godz. 15 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6)
45 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Migas z papryczkami Padrón
30 min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Ryby z ryżem z warzywami
50 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min