
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm600 g
-
cebuli przekrojonej pionowo na pół200 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków550 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
liści kolendry, świeżych5 g
-
liści tymianku, świeżych1 łyżka
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
oliwy z oliwek60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1475 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
669 mg