Urządzenia i Akcesoria
Włoska zupa z makaronem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
120 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
150 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
120 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
100 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
800 g wody
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
150 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ - 1 łyżeczka mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
-
80 g makaronu, suchego, krótkiego np. ditalini
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
grzanki do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
427 mg
Białko
10 g
Kalorie
975 kJ /
233 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40min
Biała fasola z chorizo
50min
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
1h
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35min
Szwajcarski krupnik
40min
Zupa grochowa z chorizo
45min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40min