
Urządzenia i Akcesoria
Włoska zupa z makaronem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki120 g
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika150 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami120 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia30 g
-
wody800 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
-
mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, krótkiego np. ditalini80 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
grzanki do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
233 kcal /
975 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
427 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min