Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
TM6

Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)

4.7 (14 ocen)

Składniki

  • 1 czerwona cebula (ok. 70 g), przekrojona pionowo na pół
  • 1 zielona papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
  • 1 czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
  • 1 ogórek, nieobrany, przekrojony wzdłuż na pół
  • 150 - 200 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 100 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 5 g liści natki pietruszki, świeżych
  • 100 g sera feta, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 - 3 łyżki białego octu winnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1144.4 kJ / 273.5 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
15.2 g
Tłuszcz
21.8 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
4.1 g
Sód
713.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy