Urządzenia i Akcesoria
Boczek z kimchi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
10 g oleju rzepakowego
-
500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 3 mm plastry
-
30 g białego wina, półwytrawnego30 g wina ryżowego
-
400 g kimchi odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
-
20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
-
ziarna sezamu prażone, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
504.6 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
3052.7 kJ /
729.6 kcal
Tłuszcz
69.2 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1h 15min
Japońska zupa ramen
1h 50min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2h
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2h 15min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Zupa z kimchi i tofu
30min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5min
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min
Kimchi
49h 40min
Makaron po chińsku
55min