Boczek z kimchi

Boczek z kimchi

4.3 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 3 mm plastry
  • 30 g wina ryżowego
    30 g białego wina, półwytrawnego
  • 400 g kimchi odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
  • 20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
  • ziarna sezamu prażone, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 504.6 mg
Białko 14.1 g
Kalorie 3052.7 kJ / 729.6 kcal
Tłuszcz 69.2 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 24.4 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...