Urządzenia i Akcesoria
Boczek z kimchi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
10 g oleju rzepakowego
-
500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 3 mm plastry
-
30 g białego wina, półwytrawnego30 g wina ryżowego
-
400 g kimchi odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
-
20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
-
ziarna sezamu prażone, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
504.6 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
3052.7 kJ /
729.6 kcal
Tłuszcz
69.2 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Ciasto wonton
50 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Kimchi
49 godz. 40 min