Urządzenia i Akcesoria
Boczek z kimchi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
10 g oleju rzepakowego
-
500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 3 mm plastry
-
30 g białego wina, półwytrawnego30 g wina ryżowego
-
400 g kimchi odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
-
20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
-
ziarna sezamu prażone, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
504.6 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
3052.7 kJ /
729.6 kcal
Tłuszcz
69.2 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Koreański sos BBQ
25 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Kurczak po koreańsku
30 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Kurczak generała Tso
40 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Kimchi
49 godz. 40 min