Boczek z kimchi

Boczek z kimchi

4.3 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    100 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 3 mm plastry
    500 g
  • wina ryżowego
    30 g
    30 g białego wina, półwytrawnego
  • kimchi odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
    400 g
  • koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
    20 g
  • ziarna sezamu prażone, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 729.6 kcal / 3052.7 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 69.2 g
Węglowodany 9.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 24.4 g
Sód 504.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...