![Farrotto taccole e prosciutto crudo Farrotto taccole e prosciutto crudo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e8aaf14cf2fd8029335fa725c6ec66b/Derivates/5257b73c79c8cd31d46fd2dc91be41f6c09ea742.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolla rossa a listarelle
- 250 g di taccole fresche a tocchetti (2 cm)
- 300 g di farro perlato (cottura 25minuti)
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di prosciutto crudo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1729.5 kJ / 413.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 784.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine allo sgombro
30 Min
Polpettone spinaci e pancetta
1 Std. 30 Min
Cous cous con moscardini e olive
1 Std.
Cotolette di sedano rapa con crema di patate (senza lattosio)
35 min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30 Min
Pasta agretti e ricotta
45 Min
Fettine saporite di tacchino con orzo allo zafferano
2 Std.
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1 Std.
Salmone e verdure al cartoccio con riso giallo
40 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Burger ceci e rucola
40 Min
Torta salata ricotta e spinaci
2 Std.