Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolla rossa a listarelle
- 250 g di taccole fresche a tocchetti (2 cm)
- 300 g di farro perlato (cottura 25minuti)
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di prosciutto crudo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1729.5 kJ / 413.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 784.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1h
Zuppa di porri e orzo
45min
Ceci al pomodoro
40 min
Zuppa frantoiana
45min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Minestra di orzo con zucca e peperoni
35 Min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Salmone marinato
2h 30min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40 min
Insalata di farro con Feta e verdure di stagione
40 min
Insalata veloce con verdure crude
15 Min