Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Olio alla salvia
- 25 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva
Minestra di cavoletti
- 100 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 550 g di acqua
- 500 g di cavoletti di Bruxelles, puliti
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di sale - 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- crostini di pane tostato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1201.8 kJ / 287.2 kcal
- Białko
- 293.5 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 1.6 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 min
Minestra di verze e patate
1 Std.
Antica minestra ai broccoletti
45 min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 min
Crema di broccoli e porri
45 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50 min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1h 20 min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 min
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40 min
Vellutata di coste
35 min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 min