Broccoli con pesto di rucola e Feta

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

Pesto di rucola
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1 limone solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 30 g di pinoli
  • 2 spicchi di aglio
  • 85 g di rucola
  • 75 g di olio extravergine di oliva
  • 15 g di succo di limone
  • 2 pizzichi di sale
Broccoli
  • olio extravergine di oliva q.b. per ungere
  • 560 g di cimette di broccolo
  • 220 g di cipolla rossa a fette sottili
  • 220 g di pomodorini a metà
  • 150 g di Feta sbriciolata
  • 2 limoni a metà

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 316 kcal / 1322 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 525 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...