Minestra di orzo con zucca e peperoni

Minestra di orzo con zucca e peperoni

4.2 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g di cipolla bianca a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 400 g di zucca in pezzi (1,5 cm)
  • 250 g di orzo perlato (cottura 25-30 minuti)
  • 300 g di peperone a pezzi (2 cm)
  • 380 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 cucchiaino di paprica dolce
  • ½ cucchiaino di paprica piccante
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 1 cucchiaino di timo secco
  • 1 cucchiaio di zucchero grezzo di canna
  • ½ cucchiaino di pepe
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 50 g di Feta sbriciolata, per guarnire
  • prezzemolo fresco tritato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 278.7 kcal / 1166.1 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 44.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 188 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...