Curry di patate, spinaci e piselli con pane chapati

Curry di patate, spinaci e piselli con pane chapati

4.3 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

Chapatis
  • di farina chapati + q.b.
    250 g
  • di acqua
    170 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    10 g
Curry
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cipolla in quarti
    150 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di semi di cumino
    2 cucchiaini
  • di curry in polvere a piacere (vedere consigli)
    1 - 3 cucchiaini
  • di patate a pasta gialla a pezzi 3 cm
    600 g
  • di concentrato di pomodoro
    60 g
  • di acqua
    500 g
  • di dado per brodo vegetale (vedi suggerimento)
    1 cucchiaino
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), (vedi suggerimento)
  • di spinaci baby freschi a pezzi
    180 g
  • di piselli surgelati scongelati
    100 g

Wartości odżywcze na 160 g

Kalorie 216 kcal / 912 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 0.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...