Curry di patate, spinaci e piselli con pane chapati

Curry di patate, spinaci e piselli con pane chapati

4.3 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

Chapatis
  • 250 g di farina chapati + q.b.
  • 170 g di acqua
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Curry
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di cipolla in quarti
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 2 cucchiaini di semi di cumino
  • 1 - 3 cucchiaini di curry in polvere a piacere (vedere consigli)
  • 600 g di patate a pasta gialla a pezzi 3 cm
  • 60 g di concentrato di pomodoro
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale (vedi suggerimento)
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), (vedi suggerimento)
  • 180 g di spinaci baby freschi a pezzi
  • 100 g di piselli surgelati scongelati

Wartości odżywcze na 160 g

Kalorie 216 kcal / 912 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 0.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...