Gedämpftes Gemüse mit Mandel-Dill-Sauce

Gedämpftes Gemüse mit Mandel-Dill-Sauce

4.4 60 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen

Składniki

  • Wasser
    400 g
  • Salz
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 - 2 TL
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    100 g
  • Karotten geschält, in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Zucchini der Länge nach halbiert, in Scheiben (5 mm)
    100 g
  • Lauch gewaschen, in Ringen (5 mm)
    100 g
  • Mandelmus
    20 - 40 g
  • Zitronensaft
    1 - 2 EL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Mandelblättchen
    2 EL
  • Dille, frisch fein gehackt
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 246 kcal / 1028 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 693 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...