
Wersje kompatybilne
Lachsforelle mit Rahmspinat und Salzkartoffeln
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salzkartoffeln und marinierte Lachsforellenfilets
- 500 g Wasser
- 800 g Kartoffeln, mehlig in Stücken (2-3 cm)
- ¾ TL Salz etwas mehr zum Würzen
- 4 Lachsforellenfilets, ohne Haut (á 150 g)
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Honig
- 1 EL Dijonsenf
- 1 TL Zitronensaft
- 1 - 2 EL Sonnenblumenöl
Rahmspinat
- 120 g Zwiebeln halbiert
- 10 g Sonnenblumenkerne
- 2 Knoblauchzehen
- 25 g Butter etwas mehr zum Garnieren
- 100 g Gemüsefond
- 100 g Schlagobers, min. 30% Fett
- 2 EL Weizenmehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 400 g frischer Blattspinat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 704 kcal / 2949 kJ
- Białko
- 39 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 42 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 986 mg