Wersje kompatybilne
Dampfgegarte grüne Fisolen und grüne breite Bohnen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 100 g Fisolen, frisch, grün, gewaschen, geputzt, halbiert
- 80 g breite grüne Bohnen, frisch,geputzt, in Stücken (3 cm)
- Zitronensaft, zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 36 kJ / 9 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 min
Pastinaken-Kürbis-Suppe
35 min
Einfache Gemüsesuppe
40 min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Gedämpftes Gemüse mit Mandel-Dill-Sauce
25 min
Gelber Fisolensalat
40 min
Lachsforelle mit Rahmspinat und Salzkartoffeln
55 Min
Ingwer-Knoblauch-Paste
10min
Dampfgegarte Kohlsprossen und Karfiolröschen
20 min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35 min
Gemüsereis
40 min
Kartoffel-Lauch-Suppe (XXL)
1h