Gemüsecremesuppe

Gemüsecremesuppe

4.4 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    25 - 30 g
  • Suppengemüse (z. B. Zwiebeln, Schalotten, Möhren, Sellerie, Porree), in Stücken (2 cm)
    170 - 200 g
  • gemischtes Gemüse (z. B. Zucchini, Möhren, Kürbis, Süßkartoffeln, Sellerie, Pastinaken, Erbsen), in Stücken (2 cm)
    700 - 800 g
  • Wasser
    750 - 850 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ - 1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 649 mg
Białko 4 g
Kalorie 469 kJ / 112 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...