Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di lenticchie secche (vedere consigli)
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 300 g di cimette di cavolfiore, a pezzi piccoli
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 992.5 kJ / 237.3 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 20.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Mesciua spezzina
1h
Zuppa di porri e orzo
45min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40min
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35min
Zuppa frantoiana
45min
Zuppa di cereali e verdure
40min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Minestra saporita di riso e legumi
40min
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppetta di ceci
45min
Zuppa di lenticchie
50min