Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carote, pelate e a pezzi
- 50 g di cipolla a metà
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (salvia, timo, alloro)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di pancetta a cubetti
- 100 g di polpa di zucca a dadini (1x1 cm)
- 400 g di acqua
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale - 120 g di orzo perlato
- 100 g di castagne cotte e pelate
- 100 g di fagioli cannellini in scatola sgocciolati
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2365.7 kJ / 565.4 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 88.2 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 139.9 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e fagioli
1h
Minestra di orzo e funghi
1h
Zuppetta di ceci
45 min.
Zuppa di porri e orzo
45 min.
Zuppa frantoiana
45 min.
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1h
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30min
Minestra di orzo con zucca e peperoni
35min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45 min.
Zuppa di castagne
1h