Zuppa di legumi vegetariana

Zuppa di legumi vegetariana

4.7 76 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di gambo di sedano a pezzi
    50 g
  • di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di cipolle a pezzi
    120 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    40 g
  • di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere consigli)
    250 g
  • di fagioli borlotti in scatola scolati e sciacquati
    250 g
    250 g di fagioli bianchi, cotti (vedere consigli)
  • di acqua
    600 g
  • di concentrato di pomodoro
    20 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    3 pizzichi
  • aceto balsamico a piacere
  • crostini a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 241.8 kcal / 1011.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 364 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...