Quiche di zucca ed erbette
TM6

Quiche di zucca ed erbette

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi

Pasta brisèe

  • 270 g di farina tipo 00
  • 140 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 70 g di acqua fredda

Ripieno

  • 80 g di scalogno a metà
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di zucca a tocchetti (2 cm)
  • 250 g di erbette di campo a foglia larga
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 3 uova

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1644.7 kJ / 393.1 kcal
Białko
11.8 g
Węglowodany
40.4 g
Tłuszcz
22.9 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Błonnik
10.4 g
Sód
555.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy