Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Pasta brisèe
- 270 g di farina tipo 00
- 140 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di acqua fredda
Ripieno
- 80 g di scalogno a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucca a tocchetti (2 cm)
- 250 g di erbette di campo a foglia larga
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1644.7 kJ / 393.1 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 555.1 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone spinaci e pancetta
1 godz. 30 min
Vellutata di carote con omelette
30 min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 godz. 30 min
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min
Polpette di ricotta al sugo
50 Min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1 Std.
Crostata alle albicocche
2 Std.
Polpettone di ceci e spinaci
1 godz. 30 min
Medaglioni di broccoli e patate
1 godz. 30 min
Torta salata ricotta e spinaci
2 Std.
Crostata di pomodori con pesto
1 godz. 30 min