Risotto alla barbabietola rossa con anacardi, nocciole e lime

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di nocciole sgusciate e spellate
  • 200 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
  • 50 g di acqua
  • 1 scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 14-15 minuti)
  • 50 g di vino bianco
  • 700 g di brodo vegetale
    700 g di acqua, + 1 cucchiaino colmo di dado vegetale
  • 100 g di crema di anacardi
  • scorza di lime grattugiata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 573.7 kcal / 2400.1 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 78.9 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 76.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...