Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di pangrattato
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 g di sale
- 500 g di acqua
- 1 cavolfiore, a fette (1 cm)
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 638.8 mg
Alternatywne przepisy
Fagiolini e taccole al vapore
40 Min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 dk
Contorno di cavolo nero
20 min
Torta salata ricotta e spinaci
2 Std.
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1sa 30 dk
Finocchi gratinati
30 Min
Pollo speziato e purè di cavolfiore
40 Min
Cavolfiori e cavoletti di Bruxelles a vapore
20 min
Frittelle di cavolo nero
30 Min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 dk
Frittata di ceci e verdure (senza uova)
45 dk
Contorno di melanzane
25 Min