![Mala bakkwa (Chinese pork jerky) Mala bakkwa (Chinese pork jerky)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e61ede17c40c5796385bfae9f91c306a/Derivates/65a22df1b50d8cb98c2bebdf4ceed4ba1580e0f3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork meat, sinew free, cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)
- 120 g caster sugar
- 40 g honey
- 15 - 20 g Sichuan pepper, to taste (see Tips)
- ½ tsp paprika
- 40 g Shaoxing wine
- 50 g light soy sauce
- ½ tsp ground black pepper
- oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 285.4 kJ / 68.2 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 70 mg
Alternatywne przepisy
Douhua (savoury bean curd)
10ч. 25 мин.
Stir Fried Whole Fish
20 Min
Crispy Shallots and Shallot Oil
25 Min
Black sesame cream soup
15 min
Homemade chicken stock powder
1 godz. 35 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Chicken stock powder
6h 35min
All-in-one chicken Congee
35 min
Chao qing cai (Chinese greens)
10min
Crispy Garlic Slices and Garlic Oil
20 Min
Nyonya Spice Paste
15 min
Toasted Peanuts
20 Min