Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork meat, sinew free, cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)
- 120 g caster sugar
- 40 g honey
- 15 - 20 g Sichuan pepper, to taste (see Tips)
- ½ tsp paprika
- 40 g Shaoxing wine
- 50 g light soy sauce
- ½ tsp ground black pepper
- oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 285.4 kJ / 68.2 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 70 mg
Alternatywne przepisy
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 40min
Black Bean Pig's Tail Soup
2 Std. 20 Min
Pork and prawn dumplings
55 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Pandan chiffon cake
5 Std. 15 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min