Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 800 g pork ribs, cut into ribs
- 800 g water, plus extra for boiling
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut in long pieces
- 1 tbsp potato starch
- ½ tsp white sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- ¼ tsp salt
- 2 tbsp Chinese black bean sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 - 2 spring onions/shallots, cut into slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3124.2 kJ / 743.9 kcal
- Białko
- 89.4 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 2727.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 dk
Hong shao rou (braised pork belly)
1sa 15 dk
Sweet and Sour Pork Ribs
45min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 dk
Sweet and sour pork ribs
35min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Taiwanese sticky rice
1 godz. 40 min
Ginger chicken wings
40min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Pork belly with spring onions
1 Std. 10 Min